Trandafiri cu mere

de nadea68 in Dulciuri, 14 Dec 2013 | 9211 vizualizari

 

Am gasit reteta asta intr-o revista de bucate si mi-a placut foarte mult...
Mi-a placut aspectul ei si cand am facut-o si gustul.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 2-3 mere
  • 3 linguri zahar
  • 2 pahare apa
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un galbenus de ou
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere:

Foietajul il scoatem din frigider si-l lasam la temperatura camerei.

Merele le spalam,le taiem in doua,scoatem miezul si fiecare jumatate o taiem in felii cat mai subtiri.

Intr-o tigaie mica punem apa,zaharul,zeama de lamaie si scortisoara.

Adaugam merele si lasam pe foc pana se inmoaie,cateva minute.

Le scoatem cu grija sa nu se rupa,pe o farfurie.

Intindem foietajul.Eu am avut foaie rotunda.Se taie foietajul in cercuri de 5-6 cm asa ca in poza.Dupa care fiecare cerc il taiem cam din 10 cm in 10 cm(vezi poza).

Pe fiecare bucata de foietaj se pun merele usor suprapuse si un pic mai sus de bord.Partea de jos a foietajului se indoaie peste partea de jos a merelor.

Dupa ce am facut asta,rulam bucata de foietaj si formam trandafirul.

Asezam trandafirul in picioare pe tava de cuptor pe care mai intai am pus hartie de copt.

Procedam asa cu toate bucatile de foietaj.

Dupa ce am asezat trandafirii pe tava le ungem un pic cu galbenus de ou si presaram zahar.

Introducem in cuptor incalzit la 180 ° cam 20 minute sau pana vedem rumeniti trandafirii.

Dupa ce scoatem din cuptor ,lasam sa se raceasca si -i dam cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga si nuca prajita sau migdale

2

se poate folosi foietaj cu forma dreptunghiulara

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

nadea68 1

15.12.2013, 18:22

Vnbiker 1

05.01.2014, 15:30

Dragă nadea68,
Nu trăiesc in Ro. Si nu știu ce este și cit este un pachet foietaj. Te rog poate mă poți ajuta.
Multumesc!
Cătălina

LidiaChivu 1

14.03.2014, 22:37

Reusiti! Prezentarea deosebita! Felicitari!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu mere pentru Roxănica mea~~ 16.12.1988 este cea mai frumoasă zi